3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas määratakse kõrghoonete piirkonnad

Linnavolikogu arutas teemaplaneeringut kõrghoonete paiknemisest Tallinnas ja saatis selle teisele lugemisele.

Teemaplaneering määratleb erinevatest piirangutest ja arengukriteeriumidest lähtudes 11 perspektiivset kõrghoonete piirkonda Tallinnas. Nende võimalikud paiknemiskohad on Maakri, Sossi, Tondiraba, Endla, Kitseküla, Järvevana, Järve, Tondi, Sääse, Haabersti ja Sitsi piirkonnas. Lisaks on dokumendis määratud kõrghoone mõiste ning kõrghoonete jaoks perspektiivsete piirkondade üldised ehitustingimused. Teemaplaneeringu kohaselt on kõrghoone vähemalt 45 meetri kõrgune.

Abilinnapea Taavi Aas ütles planeeringut volikogule tutvustades, et ennekõike on sobivate piirkondade määramisel arvesse võetud nii linnaruumi arengu üldiseid vajadusi kui ka UNESCO maailmapärandi nimekirja arvatud Tallinna vanalinna silueti vaadeldavust.

Linnavolikogu otsustas algatada kõrghoonete paiknemise teemaplaneeringu viis aastat tagasi. Planeeringu koostas Linnaplaneerimise Amet ja selle avaliku väljapaneku kestel mullu 1. juulist kuni 31. augustini esitati 14 ettepanekut. Nende avalik arutelu toimus 7. oktoobril, kus esitati üks täiendav ettepanek. Otstarbekad ja põhjendatud ettepanekud leidsid ka arvestamist, kinnitas Aas. Planeerimisseadusest tuleneva järelevalve teostamiseks esitati planeering seejärel Harju maavanemale, kes andis tänavu 17. veebruaril oma heakskiidu.

Planeeringu kehtestamist pooldas täna ka volikogu opositsioon, kelle esindajate sõnul ei saa linna konserveerida ega lõputult püüda säilitada Tallinna kilukarbisiluetti.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785