3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ahhaa maja ehitushinna kauplemine hakkab lõppema

Teaduskeskuse Ahhaa hoone ehitamine pole enam mägede taga, sel aastal on töö alustamiseks ka raha olemas, kirjutab Tartu Postimees.

Kas Zeppelini kaubanduskeskuse lähistele tuleva Ahhaa maja juures lüüakse kopp maasse sel kuul või paari kuu pärast, ei julgenud teaduskeskuse Ahhaa nõukogu esimees, Tartu abilinnapea Karin Jaanson eile veel lubada.

«Väga paljud asjad on viimasel ajal kõvasti edasi liikunud, kuid üht-teist on veel tarvis otsustada,» selgitas ta. Pärast seda, kui valitsus mõni aeg tagasi otsustas hoone ehitamist 80 miljoni krooniga toetada, alustas Ahhaa nõukogu läbirääkimisi teisel riigihankel parima pakkumise teinud ASiga Linnaehitus, mis 1. aprillist kannab nime Nordecon Ehitus AS.

«Saime ehitushinda odavamaks, kuid lepingule pole alla kirjutatud,» ütles Karin Jaanson. «Nõukogu on alla saadud summaga enam-vähem rahul. Kuid nõukogu ei saa seda asja üksi otsustada, sellega peab soostuma ka Tartu linnavalitsus.»

Kui palju Ahhaa nõukogul õnnestus hoone 211,3 miljoni krooni suurusest ehitushinnast alla kaubelda, ei soostunud Karin Jaanson veel kestvate läbirääkimiste ajal ütlema.

Kui otsused tehtud, võib töö alata, sest sel aastal on Ahhaal maja ehitamiseks ligi 40 miljonit krooni. Sellest lõviosa ehk 35 miljonit krooni eraldas teaduskeskusele 2006.-2007. aastal haridus- ja teadusministeerium. Tartu linn toetab tänavu hoone ehitamist esialgu lubatud 25 miljoni krooni asemel viie miljoni krooniga.

Praeguse kava järgi peaks ehitaja hoone Ahhaale üle andma 2010. aasta lõpuks, 2011. aasta kevadel soovitakse seal pidada avamispidu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785