Elanikud kardavad suurte majamürakate saabumist

Tallinna kesklinnas Planeedi tänava kahekorruselistes puumajades elavad inimesed kardavad, et nende kodude vastu kerkivad kõrged ja suured korruselamud, mis hakkavad päikesevalgust varjama, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Eelmisel nädalal algatas Tallinna linnavalitsus detailplaneeringu, mille järgi peaksid kesklinna lähedale aadressile Planeedi 5/Koidu 109, humanitaargümnaasiumi endise õunaaia kohale kerkima kuni viiekorruselised korterelamud, kirjutab Tallinnapostimees.ee.

Planeeringu eskiisi koostanud Guru Projekt OÜ arhitekt Ivo Rebane selgitas, et kinnistu kõige suurem viiekorruseline maja tuleb Koidu tänava äärde. Sinna sobib see hästi, kuna teisel pool tänavat seisavad samasugused massiivsed korterelamud, mis on valminud aastatel 1954 ja 1963. Planeedi tänava äärde kavandatud majad on mahult väiksemad ja mitte nii kõrged.

Planeeritavate uute majade vastu jääva Planeedi 10 elamu korteriühistu esimees Ülo Sepp kinnitas, et Planeedi 5 ja selle naaberkruntidel olid ka eelmisel sajandil majad, mis viimases sõjas hävisid. Need hooned olid aga olnud palju väiksemad kui praegu kavandatavad. Samuti oli Sepp seisukohal, et uued elamud tuleks püstitada tänavajoonest kaugemale, et need ei varjaks teisel pool kitsast Planeedi tänavat olevate puitmajade valgust.

Tallinna Kesklinna halduskogu linnaplaneerimis- ja maakomisjoni juht Anna-Greta Tsahkna sõnas, et Koidu tänava äärde jääv uus maja sobib kokku praeguste viie-kuuekorruseliste hoonetega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed