Ülemiste City astub Tallinna koosseisust välja

Tänasel Ülemiste City aktsionäride koosolekul otsustati Tallinna linna koosseisust välja astuda ja iseseisev haldusüksus moodustada. Ülemiste City linnapea valimised toimuvad 1. mail!

Tallinna linna senine haldusreform ei ole olnud kuigi tulemusrikas ning taoline aeglane ja ebakonstruktiivne tegutsemine on takistanud kiiresti arenevate uute linnaosade arengut, nenditi tänasel Ülemiste City aktsionäride koosolekul. Ülemiste City, Tallinna linna piirialal asuv innovatsioonilinn, astub Tallinna linna koosseisust välja ja moodustab iseseisva haldusüksuse.

Ülemiste Citysse planeeritavad 30000 töökohta teevad Ülemiste Cityst Eesti suuruselt kuuenda linna, mis väärib omaette linna staatust ja võimalust otsustada iseseisvalt linna arengut puudutavaid küsimusi. Tulevane linn vajab karismaatilist ja säravat juhti. Ülemiste City aktsionäride nõukogu kuulutas välja Ülemiste City linnapea valimised, mis toimuvad 1. mail 2009. aastal. Linnapea kandidaat peab olema vähemalt 26-aastane, kõrgharidusega ja omama selget visiooni Ülemiste City, kui linna arengust. Linnapea valitakse viieteistkümneks aastaks, tulenevalt Ülemiste City pikaajalisest arenguvisioonist ja soovist anda linnapeale piisavalt aega oma ideede elluviimiseks. Innovatsioonilinnakule kohaselt ei oodata linlasi valimiskastide äärde oma sedelit täitma, vaid linnapea selgub e-hääletamise tulemusel.

Kandideerimistähtaeg on 20. aprill 2009. Kandideerimisavaldused palume saata aadressile info@ulemistecity.ee  Seejärel võtab Ülemiste City aktsionäride nõukogu sobivate kandidaatidega ühendust ja 27. aprillil osalevad linnapea kandidaadid avalikul debatil Ülemiste City südames asuvas Mercado restoranis. Linnapea valimised toimuvad 1.mail.
Linnapea inauguratsioon toimub 24.juunil 2009 aastal.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed