1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sunorek  ostis 42protsendilise osaluse Nordsellersis

AS Sunorek, Põhjamaade üks suurimaid aknakatete ja garderoobisüsteemide tootjaid,  omandas  42% osaluse naturaalsest spoonist siseuksi, vaheseinu ning eritellimusel valmistatavat mööblit tootvas ettevõttes Nordsellers  OÜ.

Nordsellers on  2001.a. asutatud Eesti erakapitalile kuuluv ettevõte. Nordsellersi poolt valmistatud naturaalsest spoonist toodetega on sisustatud Swissotel, Tallinna Inglise Kolledž, Hansapank ning mitmed muud kvaliteetset ja moodsat sisekujundust väärtustavad ühiskondlikud hooned, eramud ja korterid.  Ettevõtte 2008.a. käive moodustas 23 milj. krooni.  Nordsellers on keskendunud kõrgemat töökvaliteeti nõudvate eritellimusel valmistatavate naturaalsest spoonist mööbli, siseuste ja vaheseinte tootmisele.  Toodangu kvaliteedi tagamiseks investeeris ettevõte 2008.a. uue tehnoloogiaga varustatud tootmishoonesse Mäol.

ASi Sunorek juhataja ja üks omanikest  Indrek Pals peab uue tootmise lisandumist ning tootevaliku  laiendamist  positiivseks märgiks.

„Viimaste aastate trendid on näidanud, et Eesti kliendid ja sisekujundajad väärtustavad järjest enam kvaliteetset eritellimusmööblit ning naturaalseid materjale.  Kvaliteetne sisekujundus ja mööbel on klientide jaoks olulisemaks muutunud, soovitakse, et samadest materjalidest ja sama tootja poolt on valmistatud nii garderoobisüsteemid, liuguksed, siseuksed kui ka muu mööbel. Tänu osalusele Nordsellersis saame  oma klientidele seda võimalust pakkuda ning laiendada meie tootevalikut.

Teiseks oluliseks põhjuseks osaluse omandamisel olid Sunoreki järjest suurenevad ekspordimahud ning kasvav nõudlus naturaalsest spoonist garderoobisüsteemide, liuguste ja siseuste järele ka eksportturgudel. Käesoleval aastal oleme suutnud oma eksporti eelmise aastaga võrreldes kasvatada üle 30%. Laienenud on nii kliendibaas kui eksportturgude valik -- täna ekspordib Sunorek Eestis valmistatud garderoobisüsteeme ja aknakatteid juba Soome, Taani, Lätti, Norrasse ja Rootsi, mis teeb meist ühe suurima antud valdkonna ettevõtte Põhjamaades ja Baltikumis.“

AS Sunorek on Eesti erakapitalil põhinev ettevõte, millel käesoleva aasta kevadel täitub 16. tegutsemisaasta. Sunoreki 2008. aasta käive moodustas 173 miljonit krooni.  Ettevõttes töötab 239 inimest.  Ettevõte disainib ja valmistab Sunoreki kaubamärgi all tehnilisi kardinaid (voldikkardinad, rulood, riba- ja lamellkardinad), tekstiilkardinaid ning kardinakandureid.

Sunorekile kuuluva Tank kaubamärgi all valmistab ettevõte garderoobisüsteeme, liuguksi ja vaheseinu. Kogu tegutsemisaja jooksul on valmistatud kokku ca 75 000 liugust, 25 000 kappi ning 3000 vaheseina. Tanki hinnanguline turuosa Eesti garderoobisüsteemide ja liuguste turul on 38%.

Tank garderoobisüsteemidega on sisustatud näiteks Tallink Spa & Conference hotel Tallinnas, SIA Merksi kortermajad Riias. Sunoreki aknakatetega on kaetud näiteks KUMU aknad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785