Maa-amet ja elamumajandusamet ühinevad linnavaraametiks

Homsest alustab tegevust Tallinna Elamumajandusameti ja Tallinna Maa-ameti ühendamise tulemusel tekkiv Tallinna Linnavaraamet.

Linnavaraameti tegevusvaldkondadeks on linnavaraga, munitsipaaleluruumide ning elamuehitusega, maa maksustamisega, maakorraldusega seotud toimingute ja omandireformi lõpuleviimisega seotud küsimuste korraldamine.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul tegelesid ühendatavad ametid osaliselt kattuvate ülesannetega – mõlema tegevusvaldkonnaks on muuhulgas ka linnavara haldamine ja korraldamine, liiati on omandireform lõpule jõudmas ning töömaht seetõttu vähenenud.

Ametite ühendamise tulemusel korrastub tööjaotust, jäävad ära kattuvad tegevused ning ka juhtimine muutub tõhusamaks, selle tulemusena on võimalik ametikohtade arvu üheksa võrra vähendada.

Tallinna Elamumajandusameti ja Tallinna Maa-ameti liitmise üheks olulisemaks eesmärgiks on, et linnavaraga, s.o nii vallas- kui ka kinnisvaraga, tegeleks üks amet. See on juhtimise seisukohalt oluliselt ökonoomsem ja efektiivsem. Sellisel ametite liitmisel on oluline aspekt ka linnakodanike jaoks, sest varaga seotud taotluste ja avalduste menetlemine muutub operatiivsemaks.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed