31. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitus esitas täiendavad andmed seoses Unigate soetamisega

Seoses tõusetunud küsimustega tehingu täpsemate asjaolude kohta ja vältimaks võimalikku vääritimõistmist, esitab AS  Nordecon International (Eesti Ehitus) täiendavat informatsiooni tehingu üksikasjade kohta.

Tehingu hinna kujunemine:

1. Fikseeritud makseosa 20,0 miljonit krooni (1,3 miljonit eurot), mis sisaldab OÜ Unigate 50% osade endise omaniku AS-i Arealis laenunõudeid koos intressidega OÜ-le Unigate tehingu toimumise kuupäeva seisuga 18,5 miljonit krooni (1,2 miljonit eurot). Nimetatud nõuded antakse AS-le Linnaehitus üle AS Arealis poolt tasuta.

2. Leping sätestab lisaks tänaseks makstud summale tingimusliku lõpphinna, mis selgub arendusprojekti realiseerumise järgselt ning loodukaitseliste piirangutega maa müümisest. Seega võimalike tulevaste tulude eest ostja eraldi ette tasuma ei pea.

Arendusprojekti realiseerumise järgselt tasutav hind sõltub OÜ Unigate poolt tulevikus reaalselt valmisehitatud ja müüdud arenduse suletud netopinnast. Vastavalt osa müügilepingule algab muutuvosa eest tasutava makse arvestus hetkest, millal on müüdud enam kui 44 444 m2 mahus suletud netopinda (st alates hetkest, millal suletud netopinna müük ületab hinnanguliselt 20 miljonit krooni / 1,3 miljonit eurot). Tasu suurus ruutmeetri kohta on fikseeritud 450 krooni (28,8 eurot) ning seda ei korrigeerita inflatsiooni ega muude raha ajaväärtuse muutumisest tulenevate koefitsientidega. Tasu maksmine toimub vastavalt müügi edenemisele järkjärgult üks kord majandusaasta lõpul.

OÜ Unigate omanduses oleva looduskaitseliste piirangutega maa võimalikul müümisel tasub ostja müüjale 37,5% müügihinnast. Juhul, kui kõnealuse maa müük ei õnnestu, ostja täiendavaid kulusid kandma ei pea. Osa ostu-müügi tehing on tehtud arvestusega, et looduskaitseliste piirangutega maa väärtus on hinnatud nulliks.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785