Maakler: hinnalanguse kiirus on prognoosimatu

Pindi Kinnisvara eluruumide maakleri Marju Mölderi sõnul on ka maaklerid üllatunud sellest kiirusest, millega hinnad turul langevad. 

„Hetkel langevad hinnad turul sellise kiirusega, et isegi maakleril on raske ette prognoosida, mis hind on 2-3 kuu pärast,“ rääkis Mölder ning kinnitas, et ehkki müügimõttest loobujaid on olnud ka varem, on märgata nende arvu suurenemist.

„Need, kes tahavad oma elukohta vahetada, kardavad, et nende kinnisvara väärtus väheneb kiiremini, kui see, mida nad soovivad asemele osta ja seetõttu ka loobutakse,“ selgitas ta müüjate motiive. Mölderi sõnul ei ole inimesed rahul pakutavate hindadega, sest varasemast on tekkinud mingi ettekujutus.

Küsimusele, et kuivõrd õnnestub maakleril veenda kliente mitte loobuma müügist, vastas Mölder: „Pole sedasiiani üritanud, aga mõne kliendi puhul peaks seda ehk tegema. Kogu turg langeb ju samas tempos. Nii et kui korterimüüja kardab, et tema müüdava vara väärtus langeb kiiremini, kui kuskil teises linnas asuv vara, mida ta sooviks osta, siis tasuks ju ikkagi müüa.“

Müügiaeg aga sõltub ikka ja ainult hinnast.  Kui joostakse hinnalangusel sabas, s.t et müügihinnast võetakse pisut alla alles siis, kui hinnad on juba langenud, võiib müügiperiood olla mitu aastat. „Kui olla oma hinnaga nö esirinnas, võib korteri ära müüa ka kuu-paariga,“ on Mölder kindel.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed