25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saa: üürnikel on hea aeg positsioonidele asuda

Rotermann Eesti OÜ juhatuse liige Mart Saa, kes andis täna online-intervjuu ehitusuudised.net-ile, sõnul on just praegu õige aeg sõlmida soodne rendileping.

Saa sõnul on olukord Tallinna büroopindade turul kurb, kuna „ostetakse vaid hinda ega mõelda sellele, kus ja miks seda hinda ostetakse“. Samas on ta kokku puutunud väga professionaalsete klientidega, kelle pikemaajalised nägemused ja visioonid, mis läbirääkimiste käigus selguvad, pakuvad tuge ja julgust  üürileandjale just nendega koostööd teha.

Küsimusele, kas Rotermanni kvartalis on võimalik bürood lepingu algperioodil üürida ka ainult kommunaalmakse tasudes, vastas Mart Saa, et kuna äripindade üürilevõtjad teevad oma arvestusi reeglina pikemaks ajaks kui üks aasta, soovitab ta vaadata näiteks 3 aasta või pikema aja keskmisi, mis annavad reaalsema pildi pakutavast soodustustest esimeseks aastaks.

"Rotermann pindu vaid kommunaalide maksmise eest täna ei paku,“ ütles ta. „Aga kaubelda tasub kapitalistlikus maailmas alati. Oleneb ju, millist summat esialgu küsitakse. Kui 500 krooni ruutmeetri eest büroodes, siis võiks julgelt poole või isegi enam alla kaubelda,“ kinnitas Saa.

„Tühjalt seisvad büroopinnad tuleks ikkagi püüda välja üürida. Raskem saab kindlasti olema nendes sektorites, kus ülepakkumine suurem.“ Saa hinnangul on nõudlus Mustamäe suunal pikemaks ajaks rahuldatud. „Südalinna osas võib aga hindade langemisega tekkida olukord, kus targem on asuda südalinnas ja maksta ehk tibake kõrgemat üüri, kuid säästa autokuludelt ja olla esinduslikus hoones ning asukohas,“ märkis ta.

„Õiglase hinna määrab antud hetkel turg ning uute positsioonide võtmiseks on aeg üürnike jaoks päris hea!“ on Saa kindel. Ta loodab, et Rotermann hakkab oma  väga suure arendustöö vilju maitsma järgmise tõusu lõpus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785