Viru Keemia Grupp jätab tsemenditehase ehitamata

Viru Keemia Grupp AS peatas ajutiselt tsemenditehase rajamise ettevalmistuse ja sellele järgneva tehnoloogia tarne ning ehitamise protsessi.

Otsuse tingis järsult kardinaalselt muutunud olukord ehitusmaterjalide, eriti tsemenditurul ning samaaegne finantsturgude nõrkus, teatas ettevõte. Projekti kulgemist takistab ka seni riigi poolt vastu võtmata otsus tehasele eraldatava CO2 kvoodi kohta.

Tsemenditehase rajamise projekti raames tegeletakse edasi planeeringute ja erinevate uuringutega ning tehakse muid ettevalmistustöid, olude paranemisel alustatakse koheselt ehitus- ja tehnoloogiahanget.

VKG arendusdirektori Jaanus Purga sõnul on senine töö tõestanud, et põlevkivi mineraalsete jääkide ja kõrvalproduktide kasutamine tsemenditootmises on tehniliselt võimalik ja ka majanduslikult mõistlik. "Jätkame projektiga endiselt, kuid tingituna muutunud olukorrast hoopis rahulikumas tempos,” lisas ta.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed