Huvi ehituse ja kinnisvara õppimise vastu on kustunud

Muutused majanduses on mõju avaldanud ka noorte erialaeelistustele. Eesti Maaülikooli õppeprorektori Jüri Lehtsaare sõnul on oluliselt kahanenud konkursid kinnisvara, ehituse aga ka metsandusega seotud erialadel.

"Kinnisvara planeerimise eriala suhtes kahanes huvi oluliselt juba mullu ning mõistagi kajastub see ka kohe tasuliste õppijate arvus," rääkis Lehtsaar Tartu Postimehele. Lisaks kinnisvara planeerimisele on viletsasse seisu sattunud ka metsandus- ja ehitussektor, langenud on ka konkursid ning kahanenud õpingute eest maksvate tudengite hulk.

Õppeprorektori kinnitusel ei ole majanduskriis esialgu tasuliste õppijate arvu vähendanud, ent ülikool on plaane tehes mõningase vähenemisega siiski juba arvestanud. "Kindlasti puudutab see ülikooli majanduserialasid, kus suur osa tudengitest õpib tasulistel kohtadel," sõnas Lehtsaar.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Ehituse erilehed