Saarlased ei ole tuulepargi rajamisega nõus

Upa ja Laadjala küla elanikud ei toeta Kaarma valla üldplaneeringu kohaselt tuulegeneraatorite paigaldamist Sikassaare külla ning soovitavad enne lõpliku asukoha määramist vallal ära oodata maakonna energeetikaalase detailplaneeringu valmimise.

Valla üldplaneeringus nähakse tuulikute asukohtadena ette Sikassaare ja Piila, kirjutab Meie Maa. Algselt plaaniti tuulikud paigaldada Nasva külla, kuid sealsed elanikud hakkasid tuulikute vastu protestima, kui said teada kaasnevatest mõjudest.

Upa ja Laadjale külade elanikud ei ole aga nõus, et tuulegeneraatoritele reserveeritaks maa Sikassaarde, kuna see jääb lähimatest majapidamistest vaid 600-800 meetri kaugusele. „ Langeb külaelanike kvaliteet, kaasnevad mürast tingitud tervisekahjustused, langeb kinnisvara hind ja rikutakse looduslik keskkond,” kirjutatavad elanikud Kaarma vallale saadetud vastuväites, millele on protestiallkirjad andnud Upa küla 33 ja Laadjala küla 8 majapidamise esindajat.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männiku sõnul on praegu tegemisel Saare, Hiiu, Lääne ja Pärnu maakonna ühisprojekt, millega soovitakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu saada 1,5 miljonit krooni neljas maakonnas taastuvenergeetika planeeringu koostamiseks, mis peaks prognsoosi kohaselt valmis saama 2011. aastal. Planeeringus nähakse ette tuulegeneraatorite soovituslikud asukohad maismaal ja rannikul.


 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed