Rebane: mess ei sunni kedagi ehitama

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane arvab, et praeguses olukorras ehitusmaterjalide tootjatel 1. aprillil algavast ehitusmessist eriti kasu ei ole.

"Mess ei sunni ju kedagi ehitama, nii et küllap neid osalejaid sel aastal ikka vähem on. Eramu ehitajale ja jaeostjale suunatud tegevust on samas ikka vaja, nii et seinamaterjalide ja akende-uste tootjad võiksid messil väljas olla, aga näiteks betoonelementide tootjatel vaevalt eriti osalemishuvi on," täpsustab Rebane.

Ehkki Rebane peab tõenäoliseks, et ka külastajaid on messidel vähem, soovitab ta inimestel messilt läbi käia. "Ehitamine peaks aastatagusega võrreldes olema odavam ja ehk on hea aeg vahetada aknaid, paigaldada lisasoojustust, muuta eramu või kortermaja energianõuetele vastavaks."

Ettevõtjatele, kes on otsustanud messile minna, soovitab Rebane vaid üht: näha pisut vaeva ja teha ära korralik eeltöö. "Vastuseid saada pole keeruline, hoopis olulisem on sõnastada enda jaoks õiged küsimused. Mida ma tahan saavutada, miks ma osalen, kes on minu sihtgrupp, milline on minu visioon... Mess on hea koht enda koolitamiseks, sealt saab vastused ja ka ettekujutuse sellest, kust vastuseid saada,"  lisas ta. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed