A&A Kinnisvara poolt korraldatud arhitektuurivõistluse võitis Austria büroo

Reedel lõppenud A&A Kinnisvara OÜ poolt korraldatud workshopi vormis kutsutud arhitektuurivõistluse võitis Austria arhitektuuribüroo Pos architekten ZT-KG arhitekt Ursula Schneider, kellega asutakse projekteerima Eestis esimest Energiamajade elamurajooni Rae vallas.

Workshopis osalesid veel ka Eesti tipparhitektid  Emil Urbel, Veronika Valk ja Ralf Tamm, kelle sõnul oli A&A Kinnisvara poolt koostöös Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklaboriga korraldatud workshop väga informatiivne ning hariv. Energiamajade projekteerimine võib avada uue suuna Eesti projekteerimis- ja ehitusmaastikul, olles äärmiselt loodus- ja keskkonnasõbralik.

Pikaajalise energiamajade projekteerimise kogemusega Ursula Schneideri arhitektuuriline lahendus hõlmab enam kui sajale perele mõeldud ridaelamute lahendust ning kaugemas tulevikus peaks elurajoonis olema eluruumi 400 leibkonnale. Kokku hõlmab plaanitav elamurajoon 27 ha.

Energiamajade ehitamisel rakendatakse meetodeid, mis vähendavad soojakadu. Energiamajad on kümme korda madalama kütte- ja ülalpidamiskuluga, kulutades ruutmeetri kohta kõigest 15 kWh kütteenergiat aastas.  Energiamajad on ühest küljest tänu vähesele ressursside kulutamisele keskkonnasäästlikud, teisest jällegi rahakotisõbralikud.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed