Nõmme linnaosa ehitisi kajastav kalender algab märtsikuuga

Nõmme linnaosa elanikele saadetud Peeter Suure merekindlusi kajastav kalender algab märtsi ning lõppeb veebruari kuuga.

Sain Nõmme elanikuna toreda Nõmme seinakalendri Peeter Suure merekindluse objektidest. Miks seal algab aasta märtsiga? Kas uus aasta tuli ootamatult?

Vastab Nõmme Linnaosa Valitsuse avalike suhete nõunik Jukko Nooni.

Uus aasta ei tulnud ootamatult. Kalendri jaoks hakati fotosid tegema juba eelmise aasta suvel. Kuna Nõmme muuseum avas oma uksed külastajatele 1. märtsil (2002), algab ka muuseumikalender (mitte aasta) märtsikuuga. Seetõttu saadetigi kalender alles veebruari lõpus, nagu kahel varasemalgi aastal.

Esimene muuseumikalender anti välja kaks aastat tagasi muuseumi 5. sünnipäevaks. See oli pühendatud Nõmme rajajale Nikolai von Glehnile, mullu oli kalendritemaatika pühendatud 1870. aastal rajatud Tallinn-Paldiski raudteele ning kalendris olid eksponeeritud vanad fotod raudteejaamadest Pääskülast Balti jaamani. Kahes esimeses kalendris sai kasutada vanu fotosid. Peeter Suure merekindluse objektidest aga kahjuks vanu fotosid peaaegu polnudki.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed