Tallinn takistab pilvelõhkuja rajamist

Kobe Investments soovib rajada Lasnamäele Elcoteqi alale kavandatava tööstuskompleksi südamesse 123- meetrise kõrghoone ja hankis selleks kooskõlastuse ka lennuametilt. Linn aga ei pidanud seda piisavaks, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Arendaja palus lennuametilt alguses kooskõlastust koguni 150 meetri kõrgusele hoonestusele, kuid lennujaama nõudel kahandati plaane 123 meetrini. Seetõttu saatis ettevõte läinud kuul linnaplaneerimisametile palve, kus palus kinnitada kõnealuse ala kõrghoonestuse teemaplaneeringusse, sest lennuamet vastu pole ja piirkond on olulise arengupotentsiaaliga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linnaplaneerimisamet nägi olukorda ettevõttest erinevalt. „Ainult lennuametiga kooskõlastusest ei saa loa andmisel lähtuda,” sõnas linna peaarhitekt Endrik Mänd. „Hinnati seda, kuhu võiksid tekkida mitmefunktsioonilised piirkonnakeskused ja Peterburi maantee piirkond pole Lasnamäel see koht, kuhu me selle teket eeldaksime.”

Vastavalt mullu vastu võetud teemaplaneeringule pole Lasnamäele pea üldse kõrghoonestust lubatud. Ainsaks erandiks on Tallinki Tondiraba arendus, kuhu pidi tulema 65 meetri kõrgune sisesuusamägi, mujal pole Lasnamäele üle 45 meetri kõrguseid hooneid lubatud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed