Pärnu mudaravila taha ehitatakse kolmekorruseline hotell

Pärnu linnavalitsusega mudaravila hoonestusõiguse lepingu sõlminud OÜ Mudaravila Investeeringud kavatseb vana mudaravila restaureerida ja ehitada sellest 16 meetrit mere poole põhiosas kolmekorruselise juurdeehituse.

Pärnu Postimees kirjutab, et linnavalitsuses mudaravila planeeringu eskiisi arutelul tutvustati AB Arhitektuuriagentuuri arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani tööd, mis Ranna puiestee 1 arhitektuurikonkursi võitis ning võidutöö järgi kerkib mudaravila taha valgest betoonist põhiosas 11 ja osaliselt 14 meetri kõrgune juurdeehitis, kus on 62 hotellituba, restoran ja kohvik..

Mudaravila jääb basseinidest ja saunadest koosnevaks lõõgastusalaks, mis galeriide kaudu on uue hoonega ühendatud.
Linnaarhitekt Karri Tiigisoon oli võidutööga rahul, sest mudaravilast 16 meetri kaugusele jääv juurdeehitus on igast küljest vaadeldav ja ükski fassaad ei jää tagahoovi.

“Fassaadilahendus on ruumiline ja liigendatud ning moodustab vana mudaravilaga mõnusa kontrasti. Kuursaali poole jääv 25kohaline parkla on lisaboonus, algul taheti parkimist üksnes mudaravila ja rannahoone vahel lahendada,” rääkis Tiigisoon.

Hoonestusõiguse lepingu järgi peab OÜ Mudaravila Investeeringud spaahotelli avama kolme aasta jooksul.

Linnale Ranna puiestee 1 kinnistu 50 aasta pikkuse hoonestusõiguse lepingu eest 36 miljonit krooni maksnud ettevõte kuulub Margus Kangurile, Aare Partsile, Tarmo Sumbergile ja Andres Rätsepale ning ettevõte on kinnistule Danske Bank ASi kasuks seadnud 28 miljoni krooni suuruse hüpoteegi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed