4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara hindas 1,2 miljardi krooni jagu varasid alla

Arco Vara hindas 1,2 miljardi krooni jagu varasid alla, teatas ettevõte hilisõhtul börsile.

1,164 miljardi ulatuses allahindlustest 1,033 miljardit tuli kinnistute allahindlusest, 9 miljonit firmaväärtustest ja 122 miljonit nõuete allahindlusest.

Arco Vara 2008. aasta majandustulemused on tugevalt mõjutatud kinnistute allahindlustest, mille tingis oktoobris järsult halvenenud majanduskeskkond, viies kinnisvarahindade oodatust suuremasse langusesse. Lisaks hinnati alla ka firmaväärtuseid ja nõudeid.

Arco Vara avaldab auditeerimata IV kvartali ja 2008 aasta vahearuande hiljemalt 13. märtsil

Arco Vara juhatus peab kahetsusväärseks Tallinna Börsi seisukohavõttu Arco Vara grupi majandusolukorra kohta tervikuna selleks informatsiooni omamata.

Juhatus on seisukohal, et allahindlused ei tähenda negatiivset rahavoogu ega sega igapäevast äritegevust. Tehtud allahindlused arvestavad juba depressiivset majanduskeskkonda säilitades piisava omakapitali äri jätkamiseks uutel hinnatasemetel. Jooksvaid tegevuskulusid on suudetud kokku hoida ca 50 mln krooni. Aastaga on personali vähendatud  üle 300 inimese, sealhulgas alates septembrist 2008 kuni märtsini 2009 on vähendatud personali 200 inimese võrra. Kohustusi on refinantseeritud oluliselt ning tulenevalt intressitasemete langusest ootame veel lisaks ca 15 mln krooni  kokkuhoidu. Jätkame pooleliolevate projektide lõpetamisega (Kolde ja Merivälja Tallinnas, Madrid ja Manastirski Sofias,  Bišumuiža-1 ja Mazais Baltezers-3 Riias). Lisaks kaalume rahavoogu genereerivate ning arenduspotentsiaaliga projektide müüki vähendamaks kohustusi ja parandamaks netorahavoogu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785