Spetsialist: soodsad ehitushinnad muudavad poolikud majad atraktiivsemaks

Ei maksa arvata, et turul ei ole täna poolikutele majadele ostjaid, sest ehitushinnad on oluliselt langenud ja uuel omanikul on võimalus ehitada maja edasi tunduvalt odavamalt, märkis A&A Kinnisvara tegevjuht Aivar Villemson ehitusuudised.net-le.

„Kuna eluasemekrundi soetamine tähendas üldjuhul eluasemelaenu võtmist, siis pangad ei finantseerinud ainult krundi ostu, mida lõpp-produktina oleks saanud kasutada ainult  telkimiseks, vaid laen väljastati ka sinna ehitatava elamu jaoks,“ märkis ta.

Villemsoni sõnutsi pangad üldjuhul selliseid  poolikuid projekte ei finantseeri, kus pole näha, et kinnitatud eelarvega suudetaks projekti ellu viia.  Kui keegi on oma ehituse käigus eelarvet ületanud, võib pangast ikkagi laenu taotleda, sest kuigi on vähenenud tagatiste väärtus, on  langenud ka ehitusturu hinnad.

Tema sõnul tuleb igat konkreetset juhtumit vaadelda eraldi, sõltuvalt objekti valmimisfaasist.

Villemson lisas, et fakt on ka see, et parasjagu maja ehitav inimene omab samal ajal ka teist elamispinda ja kõik sõltub konkreetsest olukorrast, kas on võimalik elada endises elukohas ja ehitata siis uut kodu jõudumööda vastavalt võimalustele, või tuleb olude sunnil siiski üks või teine eluase müüa.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed