Üürikorteri hinna dikteerib ostja

Üürikortereid on võrreldes buumiajaga kinnisvaraturul tublisti rohkem ja need on saadaval soodsama hinnaga, seega on korterit üürida soovijal suurem valikuvõimalus nii hinna kui ka kvaliteedi poolest, vahendab delfi.ee

Uus Maa Kinnisvara maakler Eve Soppe ütles, et praegu ületab Rakvere üürikorterite turul pakkumine nõudluse, ning tõi näite, et möödunud neljapäeva seisuga sooviti Rakveres üürile anda üle 30 korteri. Seega on tekkinud olukord, kus üürija saab hinna dikteerida, kirjutab Virumaa Teataja.

Virumaa Investi maakleri Kaisa Annuse arvates on põhjus see, et kui laenumakset ja üürisummat võrrelda, on üürimine praegu oluliselt odavam kui ostmine. Pealegi ei julge inimene end pikaks ajaks rahaliselt siduda ja seepärast on üüripind sobilik.

Soppe sõnul ei vaadata aga mitte niivõrd üürihinda, kuivõrd jälgitakse, kas ja kui palju sisaldab korter mööblit ja tehnikat ning millised on kommunaalkulud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed