Kinnisvaraekspert: Soome kinnisvaraturg kukub kiiresti

Ka Soome kinnisvaraturg on pöördunud langusse - eluasemeturul on 2008. aasta viimases kvartalis kasutatud korterite hinnad langenud 3,5-4,0%, mis aastasele perioodiletaandatuna tähendab suhteliselt kiiret hinnalangust.

BPE Kinnisvaraeksperdi uudiskiri vahendab, et  turu aktiivsus langes 2008. aasta viimases kvartalis aasta varasemaga võrreldes umbes 40%. Seega ei ole ei hindade ega aktiivsuse langus nii suured, kui seda Eestis, kuid tegemist on siiski väga suurte muudatustega.

Kui eelmise aasta lõpus oli investeerimisturg suhteliselt aktiivne, ostjateks eelkõige kohalikud kindlustusfirmad, siis jaanuaris rauges aktiivsus ka selles segmendis. Ilmselt Soome turul märkimisväärne aktiivsus siiski taastub, kuna kindlustusfirmade näol on olemas ostjad, kelle ostuotsused ei sõltu eriti laenuturust ja kes neile sobiliku hinna korral on valmis investeerima.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed