Kinnisvaraekspert: Soome kinnisvaraturg kukub kiiresti

Ka Soome kinnisvaraturg on pöördunud langusse - eluasemeturul on 2008. aasta viimases kvartalis kasutatud korterite hinnad langenud 3,5-4,0%, mis aastasele perioodiletaandatuna tähendab suhteliselt kiiret hinnalangust.

BPE Kinnisvaraeksperdi uudiskiri vahendab, et  turu aktiivsus langes 2008. aasta viimases kvartalis aasta varasemaga võrreldes umbes 40%. Seega ei ole ei hindade ega aktiivsuse langus nii suured, kui seda Eestis, kuid tegemist on siiski väga suurte muudatustega.

Kui eelmise aasta lõpus oli investeerimisturg suhteliselt aktiivne, ostjateks eelkõige kohalikud kindlustusfirmad, siis jaanuaris rauges aktiivsus ka selles segmendis. Ilmselt Soome turul märkimisväärne aktiivsus siiski taastub, kuna kindlustusfirmade näol on olemas ostjad, kelle ostuotsused ei sõltu eriti laenuturust ja kes neile sobiliku hinna korral on valmis investeerima.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed