Tallinna korteriturg ületas jaanuaris kõige pessimistlikuma prognoosi

BPE Kinnisvaraekspert kirjutab oma uudiskirjas, et kuigi kinnisvaraturu negatiivsed uudised on saanud pigem ootuspäraseks, siis paraku tuleb Tallinna jaanuarikuist tehinguaktiivsust pidada ka selle taustal üleootuste madalaks.

Kui 2008. aasta septembris ja oktoobris langes korteritehingute arv 550 suurusjärku ja aasta lõpukuudel oli see umbes 400, siis jaanuari näitajad jäävad selgelt alla 300 tehingu ehk siis septembri ja oktoobriga võrreldes on aktiivsuse langus umbes 50% ning ka äärmiselt madala aktiivsusega novembri ja detsembriga võrreldes on langus 25-30% suurusjärgus.

Globaalse majanduskriisi mõju on ilmselgelt kohal, kuid kindlasti on jaanuarit mõjutanud ka hooajalisus ning seetõttu võib siiski oodata, et turg lähikuudel mõnevõrra aktiviseerub.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed