Riias tuli turule 40 000 ruutmeetrit kauplusepinda

2008 aastal tõid arendajad Riias turule 40 000 m² uut kaubanduspinda, millest enamik asub kahes projektis: Alfa keskuse IV faas ja Panorama Plaza.

Ober-Haus Kinnisvara turuülevaade vahendab, et mõlemad keskused anti edukalt üürile. Kaheldav on, kas järgneva kolme aasta jooksul lisanduv 267 000 m² õnnestub sama edukalt välja üürida. Lisanduva pinna hulgas on Riga Plaza (67 000 m²), Galleria Patollo (50 000 m²) ja Akropole (150 000 m²).

Nõudlus on märkimisväärselt langenud. Kuigi 1% vakantsus ei ole veel olemasolevates kaubanduskeskustes tõusma hakanud, on üürnikud juba hädas maksetega. Ober-Haus ennustab 2009 aasta lõpuks vakantsuse tõusu 3-5%-ni. Kesklinna kaubandustänavatel asuvatel pindadel on vakantsuse tase täna 5 % ning tühja poepinda võib näha igas linnakvartalis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed