Eesti esimesene passiivmaja sai aknad ette

Valgas eile toimunud energiatõhusa ehituse seminaril esitleti ka käimasolevat lasteaed Kaseke ümberehitust passiivmajaks.

Kalev.ee kirjutab, et väliselt on Kasekese juures muutusi näha esialgu vaid akendes. Tavalised aknad on välja vahetatud hästi soojapidavate madalama U-väärtusega akende vastu. Uudne on ka nende paigutus, mis on kandvast kiviseinast kaugemal ja jääb paksu soojustuse sisse. Kasekese ümberehitust soodustast maja ida-lääne suunaline paigutus, mis tähendab, et lõunas asuvad suured aknad, kust päike saab sisse paista.

„Päikeseeneriga akumuleeritakse rasketesse ehituskonstruktsioonidesse ja kasutatakse öösel kütteks,“ selgitas Valga arenguameti juhataja Meelis Linnamägi, kuidas maja hakkab tulevikus kümme korda vähem energiat kulutama kui varem. Linnamägi sõnas, et isolatsiooni maja välisseintele pole veel panema hakatud, kuid sees juba tööd toimuvad. Peagi paigaldatakse majja ka uus ventilatsioonisüsteem.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed