Alumiiniumi hind langeb

Alumiiniumiturg on jätkuvalt langustrendis kõikides turupiirkondades, sest nõudlus on niivõrd madalal tasemel, et isegi suured tootmisvõimsuste kärped ei ole hinnataset mõjutanud.

Londoni Metallibörsi laovarud lähenevad 1994. aasta rekordkõrgetele tasemetele. Alumiiniumi hind on 2008. aasta rekordtasemelt juulis, tasemel 3071 USD/t, langenud detsembriks 1490 USD/t. Hind langes vähem kui poole aastaga üle 50%, jõudes 2003. aasta tasemele. Käesoleval aastal on hinnatasemed kõikunud 1300-1500 USD/t piires.

Alumiiniumituru probleemiks on samuti  tohutu ülepakkumine võrreldes nõudlusega.  Füüsiline nõudlus alumiiniumi järgi ei ole taastunud ning laovarud kasvavad. Londoni Metallibörsi laovarud olid 21.01.09 seisuga jõudnud juba 2,64 miljoni tonnini,  aegade suurim laoseis 2,66 miljonit tonni pärineb 1994. aastast.

Erinevate metallide hindadest saab lugeda homsest Tööstuse ajakirjast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed