Maa-amet teenis mullu maade müügiga riigile 90 miljonit krooni

Maa-amet müüs eelmisel aastal Keskkonnaministeeriumi volitatud asutusena riigivaraseaduse alusel avaliku enampakkumise korras 89,3 miljoni krooni eest 131 riigile mittevajalikku kinnistut kogupindalaga 449, 5 hektarit.

Võrdluseks: 2007. aastal võõrandas Maa-amet 48 kinnistut kogusummas 98,7 miljonit krooni ja kogupindalaga 36 hektarit, 2006. aastal 155 kinnistut kogusummas 104,6 miljonit krooni ning kogupindalaga 92,6 hektarit.

Müüdud maatükkide pindalaliselt suur erinevus võrreldes eelnevate aastatega tuleneb asjaolust, et 2008. aastal alustas amet põllu- ja metsamaade enampakkumist, need on aga pindalalt oluliselt suuremad kui varasematel aastatel müügis olnud elamu-, äri- ja tootmismaa üksused.

Tänavu kavatseb Maa-amet intensiivselt jätkata riigile mittevajalike kinnistute müüki avalikel enampakkumistel, pöörates suuremat tähelepanu just põllu- ja metsamaadele .

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed