9. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikulinna mäng jõuab Tallinna

16.-17. jaanuaril mängivad 25 Lasnamäe Linnaosa Valituse ametnikku ja noort Briti Nõukogu Tulevikulinna mängu.

Tulevikulinna mängu eesmärk on leida kõige parem idee linnaelu kvaliteedi tõstmiseks. Need ideed võivad puudutada linna teatud piirkonda või linna tervikuna ja näiteks olla lahenduseks mõnele globaalsele probleemile, millega linnal tuleb silmitsi seista.

Tulevikulinna mängu mängivad kahe päeva jooksul linnaelanikud, kes esindavad erinevaid valdkondi ja vaateid. Kohalikud osapooled – omavalitsused, kogukonna grupid, kultuuri-, hariduse- ja linnaregeneratsiooniga tegelevad organisatsioonid – valivad teema, toimumiskoha ja osalejad selleks, et kindlustada, et mäng vastaks kohalikele oludele. Võistlevad meeskonnad valivad välja linna jaoks olulised probleemid, olgu need siis keskkonda, majandust, sotsiaal- või kultuurivaldkonda puudutavad. Mängijad tulevad välja ideedega, mida nad testivad ja arendavad koostöös praktikute ja kogukonna liikmetega.

Mängijad kasutavad spetsiaalselt välja arendatud Tulevikulinna mängu. See ainulaadne ja innovatiivne metodoloogia on valminud Briti Nõukogu ja briti organisatsioonide CLES (uuringud ja konsultatsioon kohalikele omavalitsustele) ja URBIS (haridusprogrammid koolidele ja kogukondadele) ja teiste partnerite koostöös.

Tulevikulinna mäng on rahvusvaheline projekt ja sellesse on kaasatud 15 Euroopa riiki. Eestis on Tulevikulinna mängu mängitud juba neljas linnas (Haapsalu, Narva, Põltsamaa ja Pärnu). 2009. aastal on plaanis korraldada 15 mängu erinevates Eesti linnades. Eestis viiakse Tulevikulinna mänge läbi Briti Nõukogu, Sihtasutus Tallinn 2011, Integratsiooni Sihtasutuse, ENL ja ANKi koostöös.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785