Maardu kaevandusse kavatsetakse ehitada hüdroelektrijaam

Planeeritavasse maa-alusesse Maardu graniidikaevandusse on kavas rajada ka pumphüdro elektrijaam, mille võimsus jääb esialgsetel hinnangutel 500–800 megavati juurde, kirjutab kalev.ee.

„Kaevanduse rajamine sõltub avalikkusest, optimistliku prognoosi kohaselt saame töödega alustada 2010. aastal ja kaevandamisega 2012. aastal. Hüdroelektrijaama puhul võib seega rääkida aastatest 2015-2016,” ütles kaevanduse arendaja OÜ Maardu Graniidikaevandus osanik Peep Siitam.

Jõelähtme valda ja osaliselt Maardu linna alla planeeritava kaevanduse keskkonnamõjude hindamise programm sai mullu aprillis avalikul arutelul mitu vastuväidet, keskkonnamõjude eksperthinnang peaks avalikule arutelule jõudma 2009. aasta aprillis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ehituse erilehed