Spetsialist: büroohoonete tulevik võib olla lammutamine

ERI Kinnisvara äripindade müügijuht Rein Ruusmann ütles ehitusuudised.net-le, et hoonetele tuleb kas leida uus kasutus või lammutada, sest praegu üürnikke kõigi jaoks lihtsalt ei jätku.

„Arvan, et kuni 50% üürihinna langust ja vakantsus üle 50% võib tõeks saada,“ prognoosis ta, „võib juhtuda, et nii mõnestki hoonest lahkuvad pea kõik üürnikud ja omanikel tuleb otsustada, kuidas hoonega üldse edasi minna või see siis sootuks lammutada.“

Tema ennustuse järgi saab protsess täispöörded siis, kui aasta algusele planeeritud suured kolimised on kolitud ja võidud ning kaotused selgunud. „Praegu tundub, et kõik turuosalised on veel kergelt segaduses.“

Ruusmann osutas, et enim kaotavad kehvemalt positsioneeritud ja tagasihoidlikumas tehnilises seisundis olevad büroohooned nii äärelinnas kui kesklinnas. Juba väljakujunenud tõmbekeskustes suuri vapustusi ei toimu.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed