Rohelised tahavad pidurdada Ropka silla ehitamist

Erakond Eestimaa Rohelised Tartu piirkond soovitab Tartu linnavalitsusel Ropka autosilla kavandamisel aeg maha võtta.

EER esindajate ettepanekul võiks linnavalitsus küll võimaliku silla jaoks maa reserveerida, kuid enne kulukasse sillaehitusse investeerimist tuleks ära oodata Ringtee silla valmimine ja selle mõju liiklusvoogudele.

Kolmapäeval Tartu linnavalitsuses toimunud Ropka silla keskkonnamõjude hindamise aruande arutelul vaagiti kavandatava silla ja selle juurdesõiduteede eri lahendusi ja nende mõju keskkonnale. EER Tartu piirkond on seisukohal, et Ropka autosilla negatiivsed keskkonnamõjud on Ringtee silla omadest suuremad ja seepärast tuleks Ropka silla kavandamine hetkel külmutada. Eestimaa Roheliste arvates võiks ära oodata Ringtee silla valmimise, mille järel alles selguks, kas Tartu lõunaossa oleks üldse vaja veel üht Emajõe autosilda.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed