8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitsekülla võidakse ehitada viiekorruseline elamu

Tallinna linnavalitsus võttis vastu detailplaneeringu, mille kohaselt võib arendaja rajada Pärnu maantee ja Tondi tänava vahelisele Alevi tänavale viiekorruselise äriruumidega kortermaja.

Ekspresskinnisvara kirjutab, et tänu sellele muudetakse Alevi tänaval ka liikluskorraldust.

Planeeritav 0,11 hektari suurune krunt asub kesklinnas Kitseküla piirkonnas. Kinnistu on eraomandis ning seal asuvad kahekorruseline puumaja ja kuur. Kogu piirkond on polüfumktsionaalne, kus asub täiesti eriilmelisi ja –otstarbelisi hooneid.

Rajatava hoone maksimaalne ehitusalune pind võib olla 400 ruutmeetrit ja kõrgus kuni 18,5 meetrit. Peale äripindade kavandatakse majja kuni 12 korterit. Korrastatud linnaruumi kujundamiseks on ehitusjoon määratud Alevi tänava ääres asuvate ja ehitatavate hoonete ning tänavale tüüpilise paigutusega majade järgi, millest tulenevalt on hoone Alevi tänav 7 poolsele küljele esimese korruse ulatuses kavandatud 4,6 meetri laiune tagasiaste jalakäijate ja autode juurdepääsuks krundile.

Liiklusohutuse suurendamiseks, kvartali tänavate liikluskoormuse ühtlustamiseks ning kruntidele paremate sissesõiduvõimaluste loomiseks muudetakse liikluse korraldust, mille tulemusena muudetakse Alevi tänava Pärnu maantee poolne ots kolme    rajaliseks, millest keskmine rada on Pärnu maantee poolt tulles vasakpöördeks Alevi täünav 3 ja 5 ning Pärnu maantee 130 kruntidele. Tänavat laiendatakse 1,5 meetri võrra ning sinna on kavandatud kaks ülekäigurada.

Detailplaneeringu eskiisi koostas OÜ QP Arhitektid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785