8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: büroohooned meelitavad rentnikke üle

A&A Kinnisvara tegevjuht Aivar Villemson ütles ehitusuudised.net-le, et võib näha rentnike ülemeelitamist ja laialdasemat rentnike ülekolimist ühelt pinnalt teisele.

Sellel aastal võiks büroopindade väljarentijaid  võrrelda suusamüüjatega lumevaesel talvel, pakkumine on , aga nõudlust pole. Kergem on kindlasti sellistel büroohoonetel, kus tuumrentnik juba olemas, või enamus rendipindu juba aktiivses kasutuses. Rasekemaks kujuneb olukord alles valminud või valmivatesse büroohoonetesse rentnike leidmisega.

Villemsoni sõnul on ülemeelitamine seotud kulude kärpimisega, kolitakse üle nii rendihinnalt odavamatele kui ka ruumilt väiksematele pindadele.

Tema ennustuse kohaselt  vakantsus kindlasti suureneb ja eelkõige nendes büroohoonetes, kus on tasulised auto parkimiskohad, mis on ka üheks oluliseks kokkuhoiu kohaks.

„ Kõrged parkimistasud kesklinnas võivad olla ka üheks põhjuseks, miks kesklinnas renditud büroopind vahetataks kesklinnast eemal paikneva rendipinna vastu, kus parkimiskulud on oluliselt väiksemad või puuduvad üldse. Büroohoone omanikul pole ka mõtet hoida rendihindu kõrgel ja maja niiöelda tühjana,“ soovitab ta

Villemsoni hinnangul tuleks  pigem langetada hindu, et kindlustada endale rentnikud ja stabiilne sissetulek. Sest  hoides hinda kõrgel, kaotatakse kliendid, kes saavad pakutavat renditeenust odavama hinnaga kuskil mujal. Büroopindade rentimine on aga suhteliselt pikaajaline tehing ning pärast potensiaalse kliendi kaotust tuleb järgmist oodata võibolla pikka aega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785