2. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadriorgu ehitatakse kuuekorruseline elamu

Tallinna linnavalitsus võttis vastu detailplaneeringu, mille kohaselt rajatakse Kadriorgu Tina ja Kreutzwaldi tänava nurgale kuuekorruseline elamu.

Ekspresskinnisvara kirjutab, et ühtlasi renoveeritakse ka kõrval asuv vana kortermaja.

0,3 hektari suurune planeeringuala asub täpsemalt aadressidel Raua 16, Kreutzwaldi 7 ja 9 ning Tina tänav 26. Raua ja Kreutzwaldi tänava nurgal asub juugendstiilis viiekorruseline 9 korteriga renoveerimisele kuuluv väärikas kivimaja, Tina ja Kreutzwaldi tänava nurgal on tühi plats ning veidi eemal Karl Burmanni ja Artur Perna 1913. aastal valminud juugendlik-romantiline villa, mis samuti renoveeritakse. Piirkond on polüfunktsionaalne, koosnedes peamiselt perimetraalselt paiknevatest nelja- kuni kuuekorruselistest äriruumidega korterelamutest.

Rajatava uue hoone maksimaalseks kõrguseks on lubatud 22 meetrit ja maapealse osa ehitusalune pind võib olla maksimaalselt 210 ruutmeetrit. Uusi kortereid on kavandatud 6.

Arhitektuurses plaanis jätkab rajatav elamu K. Burmani alustatud hoonete ansamblit, olles vahelüliks erineva kõrgusega majadele. Astmeliselt vähenev hoone kõrgus seob Tina ja Kreutzwaldi tänava hoonestuse ühtseks tervikuks ja tagab Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti nõude, mille kohaselt tuleb säilitada samal krundil asuva villa vaadeldavus. Tina tänava poolt on hoone kavandatud kolmekorruselisena, maja kõrgus suureneb Kreutzwaldi 7 / Raua 16 elamu suunas kuni kuue korruseni, sulgedes vanema elamu näotu tulemüüri.

Planeeritava hoone kuues korrus kujundatakse katusekorrusena, soklikorrusele tuleb aga parkla ning maja madalama osa katusele on võimalik planeerida lõuna poole avatud terrassid. Tina tänava poole on planeeritud madalhaljastusega väike õueala. Kogu maja ulatuses tulevad esimesele korrusele äripinnad.

Detailplaneeringu koostas AS K-Projekt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785