Eesti odavaimad korterid asuvad Püssis

Vaadates kinnisvara müügipakkumisi, võib öelda, et odavaim kinnisvaraturg asub väikeses Ida-Virumaa tööstuslinnas Püssis.

Ekspresskinnisvara kirjutab, et enamus sealsetest korteritest asuvad kõik ühes suures ja tegelikult päris omanäolises elamukompleksis.

Maa-ameti statistika kohaselt ei tehtud Püssis novembri jooksul mitte ühtegi tehingut. Kogu aasta jooksul on teoks saanud aga 20 ostu-müügilepingut, koguväärtusega 2,696 miljonit krooni. Keskmine ruutmeetri hind on selle põhjal 1885 krooni.

EkspressKinnisvara andmetel asub Püssis Eesti odavaim ühetoaline korter. Tegemist on 31,4 ruutmeetri suuruse suhteliselt normaalses seisukorras oleva esimese korruse elupinnaga, millel hinnaks 27 900 krooni. Korterit müüva maakleri teatel on aga oodatud kõiksugu hinnapakkumised.

Samas Viru tänava elamukompleksis asub ka linna odavaim kahetoaline korter, millel hinnaks 39 900 krooni. See elamispind on 48,5 ruutmeetri suurune ning vajab omajagu remonti.

Kui aga kahetoalist ei soovi ja sada lisakrooni on kerge juurde panna, võib 40 000 krooni eest osta 74 ruutmeetrise neljatoalise korteri. Remonti vajava elamispinna ruutmeetri hinnaks on 541 krooni. Majaks on ikka seesama kolmekorruseline elamu Viru tänaval.

Püssi kalleim korter maksab aga 525 000 krooni. Selle eest saab korralikult remonditud kodu, milles viis tuba ja üldpinda lausa 106 ruutmeetrit, kusjuures köögi pind on ise juba 32 ruutmeetrit. Majas tegutseb usin korteriühistu ning elamu eest kantakse võimaluste piires hoolt.

Enamus Püssi kortereid on hinnavahemikus 45 000-80 000 krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed