Rakvere-Sõmeru veemajandusprojekt saab toetust Ühtekuuluvusfondist

Rakvere linn peaks lähema kolme aasta jooksul saama täielikult kaetud vee- ja kanalisatsioonivõrguga.

Keskkonnainvesteeringute Keskus otsustas toetada Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekti investeeringuid 207 122 106 krooniga Ühtekuuluvusfondi meetmest "Veemajanduse infrastruktuuri arendamine". Kokku lähevad investeeringud maksma 316 201 208 krooni. Projekt peaks olema lõpetatud 2011. aasta lõpuks, kõige ulatuslikumaid töid on ette näha aastal 2010.

AS Rakvere Vesi juhatuse esimees Urmas Krikk nimetas KIK-i otsust vaieldamatult ajalooliseks. Vee-ettevõtte juhi varasemal hinnangul tulnuks ilma selle toetuseta viia projekti ellu jupphaaval ning kogu töö veninuks vähemalt kümmekonna aasta peale.

Linn tagab Rakvere-Sõmeru veemajandusprojekti mitteabikõlblike kulude rahastamise summas 33 189 518 miljonit krooni ühiskanalisatsiooni teenuste tariifi muutmise teel. See summa kulub sademevee kanalisatsiooni väljaehitamisele.

Linna vee- ja kanalisatsioonivõrgustikuga ühinevad projekti tulemusel ka Rakvere külje all asuvad Sõmeru, Näpi ja Roodevälja asulad, kus hakatakse tarbima nõuetele vastavat joogivett Piira veepumbajaamast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Käsi­raamatud ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Raxoest otsib TEHNIK-JOONESTAJAT

M-Partner HR OÜ

20. mai 2017

Paide MEK otsib EHITUSE OBJEKTIJUHTI

M-Partner HR OÜ

13. mai 2017

Paide MEK otsib EELARVESTAJAT

M-Partner HR OÜ

13. mai 2017

Ehituse erilehed