Eluruumide hooldusteenus maksustatakse uuest aastast

Detsembri algul vastu võetud käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduses ettenähtud muudatused jõustuvad põhiosas 1. jaanuaril 2009. Eluruumide hooldusteenuse maksutamine toob tõenäoliselt kaasa hinnatõusu.

Lõpptarbijaid puudatav kõige rohkem hooldusteenusega seotu. Eluruumide hooldusteenus (§ 16 lg 2 p 2) muudetakse maksustatavaks teenuseks, kuna käibemaksudirektiiv ei näe ette sellise teenuse osas maksuvabastust. Selle tagajärjeks on lõpptarbija jaoks suure tõenäosusega teenuse hinna suurenemine, kirjutab PricewaterhouseCoopers.

Arvestades, et elamuhaldajad saavad haldusteenuse osutamisega seotud jooksvatelt kuludelt edaspidi käibemaksu maha arvata ja korrigeerida ka hooldusteenuse osutamisel kasutatava põhivara ostmisel makstud käibemaksu, võib eeldada, et hind tõuseb vähem kui käibemaksu võrra.

Lisaks toob seaduse jõustumine kaasa järgnevaid muudatusi: kruntide ja uusehitiste maksustamise reegleid laiendatakse edaspidi ka teatud tüüpi väärtpaberitele, maksuvabade finantsteenuste loetelu tuuakse krediidiasutuste seadusest üle käibemaksuseadusesse ja täpsustatakse valikuõiguse sätte rakendamisel selle ajalist siduvust.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

NORDIC HOUSES KT OÜ otsib PROJEKTEERIJA-TEHNIKUT JA INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

23. august 2018

EVOPIPES otsib MÜÜGIINSENERI

Evopipes

28. august 2018

Ehituse erilehed