17. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN Capital plaanib  kinnisvaraportfelli veelgi täiendada

 Eften Capital näeb Eestis suurepäraseid võimalusi kinnisvaraturul hiljuti omandatud Balti kinnisvaraportfelli täiendamiseks ja peab juba mitmete hoonete omandamiseks läbirääkimisi, kinnitas ettevõte aripaev.ee-le.  

"Läbirääkimisi on meil mitmete hoonete osas," ütles Eften Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas, millal võiks kuulda uudiseid mõne uue kinnisvaraobjekti omandamise kohta. "Ma ei taha küll öelda, et kohe uue aasta alguses, aga me kindlasti jätkame uute hoonete omandamist," lisas ta.   

Mis plaanid on Eften Capitalil Balti kinnisvaraportfelliga, ütles Arakas, et rahavoogu tootvat ärikinnisvara hästi ja tulemuslikult majandada. "Kinnisvaraportfell jääb nii, nagu on," kinnitas ta portfelli olemasolevate objektide kohta, mis kõik töötavad. "Ajad on keerulisemad nagu igal pool, aga meil ei ole sellega midagi nii suurt plaanis, et midagi totaalselt teistmoodi tegema hakata.

Arakas märkis, et võimalusi pakutakse täna väga palju ja kui leidub midagi sellist, mis profiiliga kattub, siis võetakse see ka ette.

Juhatuse esimees selgitas lähemalt, et praeguse nimega Arco Balti Kinnisvaraportfellis on ca sadakond aktsionäri, kellest enamus on Eesti eraisikud või juriidilised isikud. East Capitali osalus oli 17 protsenti, mille Eften Capital omandas ning samuti omandati eraldi East Capitalilt fondi juhtimisõigus.

Arakas põhjendas osaluse ostu, et nad on sel aastal Efteni nime all ostnud kaks objekti Eestis ja et neil tekkis võimalus omandada juhtimine tervelt kaheteistkümnele objektile, siis iga varavalitseja edukust mõõdetakse selle järgi, kui palju tal on vara, mida ta valitseb ja kuidas sellel varal läheb.

"Meie ülesanne alustava ettevõttena on hallatavate varade mahtu suurendada. Siin nägime väga head võimalust seda hüppeliselt suurendada," lisas ta. 

Arakas kinnitas, et neil on võimalik omandada kinnisvara kolmel Balti turul, aga see ei ole eesmärk omaette, et igal pool peab midagi olema. „Kuna me oleme Eftenis kõik Eesti inimesed, siis Eesti konjunktuur on meile kõige paremini tuttav. Lätis on segadust lihtsalt niivõrd palju ja Leedu hinnatase on kõige kõrgem,“ põhjendas ta hetkelist huvi eelkõige Eesti kinnisvaraturu vastu. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785