Tallinn paigutab Kultuurikatlasse 40 miljonit krooni

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon tegi eile linna 2009. aasta eelarve eelnõusse muudatusettepaneku, mille kohaselt eraldatakse kultuuriväärtuste ametile Kultuurikatla investeeringuteks 40 miljonit krooni.Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on Kultuurikatla arenduse puhul võimalik lähitulevikus kaasata Euroopa struktuurifondide vahendeid ja välistatud pole ka erasektori kaasfinantseerimine.

Kultuurikatel on endine Tallinna soojus-elektrijaama hoone (Põhja pst 27a) Linnahalli kõrval ja seda ümbritsev krunt, kuhu tulevikus peaksid näiteks valmima kontserdi- ja teatrilavad (suurim kuni 1000 inimesele), vabaõhukino, keskkonna- ja tipptehnoloogia õpitoad, galeriid, ateljeed, laborid, loomeettevõtete bürood, kunstnike residentsid.

Kultuurikatla hoone arendus maksab 2008. aasta kevadel rahvusvaheliste ekspertide abil läbiviidud analüüsi järgi 215 miljonit krooni ning vähemalt pool sellest rahast on võimalik saada erinevatest Euroopa Liidu rahastusallikatest ning hoone etapiviisilisel kasutuselevõtul ka rendi- ja müügitulust.

Vähem kui pool ehitus- ja arenduskuludest (ligi 90 miljonit krooni) jääks järgneva 3 aasta jooksul Tallinna linna kanda.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed