Sõpruse puiesteele ehitatakse ärikompleks

Tallinna linnavalitsus kehtestas detailplaneeringu, mille kohaselt kerkib Sõpruse puiestee äärde kahest osast koosnev kuni viiekorruseline ärikompleks, kirjutab Ekspresskinnisvara.ee.

Planeeritav 0,9 hektari suurune ala asub Kristiine linnaosas, Sõpruse puiestee, Rästa, Lehe ja Räägu tänavate vahelises kvartalis, aadressil Rästa 17 ja 19. Kinnistutel asub väike elamu koos kõrvalhoonetega ja vana vundament, mis kõik likvideeritakse. Piirkonnas on segahoonestus, varieerudes eramutest suurte büroo- ja eluhooneteni.

Kavandatav äri- ja büroomaja koosneb kahest eraldi mahust, mis on omavahel ühendatud galeriiga. Hoonemahud on paigutatud Sõpruse puiesteega paralleelselt. Piki krundi Sõpruse puiestee poolset külge paikneb kompleksi pikem, kitsam ja kõrgem viiekorruseline maht. Rajatava hoone teine, kolmekorruseline osa on kavandatud Rästa tänava äärde. Kaht sektsiooni ühendav galerii tuleb neljakorruseline ja see seisab esimese korruse tasandil postidel.

Hoonestusala on paigutatud krundi keskele. Maja maa-pealne pind on 2180 ja maa-alune osa 2700 ruutmeetri suurune.

Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K-Projekt.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed