Müüjad pakuvad lubatust väiksemat korterit 

Korterimüüjate petuskeem on lihtne: ostjale müüakse 68ruutmeetrine korter, aga hiljem selgub, et korteri tegelik pindala on kõigest 64,5 m2, kirjutas dv.ee. 

Sellest, kuidas ta sai petta, räägib Larissa Muha, kes ostis korteri Tallinnas, Astangu 50a. "Kui maja oli valmis, kuid viimistlustööd veel lõpetamata, kanti korterite pindalad kinnistusraamatusse. Pärast viimistlustööde lõpetamist ja enne kasutusloa saamist mõõdeti korterid üle. Tulemused näitasid, et praktiliselt kõik korterid olid väiksemad, kuid need andmed kanti üksnes ehitusregistrisse, jättes muutumata kinnistusraamatu kirjed. Muidugi lähtuti müügi ajal kinnistusregistri andmetest, mitte korterite tegelikest mõõtudest. Seega maksin ma korteri eest pindalaga 53 m2, kuid nagu hiljem selgus, tegelikult on korter poolteist ruutu väiksem," räägib naine.

Korterite müük tema majas jätkub. Näiteks EkspressKinnisvara koduleheküljelt võib leida aadressil 50a-83 asuva korteri müügi kuulutuse, mille pindala on 68 m2. See suurus vastab kinnistusraamatu andmetele. Kuid ehitusregistri andmetel on selle korteri reaalpindala pärast viimistlustööde lõpetamist kõigest 64,5 m2, st 3,5 ruutmeetri võrra vähem.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed