Paldiskis alustas tööd tsinkimistehas

Paldiski Tehnopargis alustas tööd regiooni kaasaegseim kuumtsinkimistehas Zincpot, mille käivitamise koguinvesteering on 164 miljonit krooni.

„Tehasel on plaanis esialgu aastas töödelda kuni 6000 tonni musta metalli. Tehase täisvõimsus lubab töödelda aastas 18 000 tonni metalli,“ ütles Zincpoti tegevjuht Peeter Poolake.

Zincpoti teenused on suunatud nii sise- kui ka välisturule. Tehas pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele terase korrosioonikaitse teenust kuumtsinkimise teel, mis on maailmas vanim ja ka soodsaim terase pinnakatmise meetod. Esmakordselt Baltikumis pakub tehas ka passiveerimisprotsessi peale tsinkimist, mis omakorda annab korrosioonikaitse terast kaitsvale tsingikihile.

Zincpoti tsinkimisvann on 7 meetrit pikk, 1,5 meetrit lai ja 2,8 meetrit sügav ning tsingitava detaili maksimaalne kaal 5,3 tonni.

Tehas sai novembris Harjumaa keskkonnateenistuselt keskkonnakompleksloa, millega Zincpot täidab Euroopa Liidu saastuse kompleksse vältimise ja kontrolli direktiivi kehtestatud kõrgeimad keskkonnanõuded.

Ligi 25-hektariline Paldiski Tehnopark asub Paldiski  Lõuna- ja Põhjasadama läheduses, Keila-Paldiski maantee ääres ning omab raudteeharu. Tehnopargis on 24 kaasaegsetele nõuetele vastavat tootmis- ja ärimaa kinnistut. Osadele kinnistutele on võimalik rajada oma raudteeharu ja toruühendus sadamaga.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed