ERI Kinnisvara: ärge ehitage

ERI Kinnisvara soovitab oma värskes turuülevaates uute hoonete ehitamisest loobuda - paljud projektid on vähemalt paariks aastaks külmutatud.

Hetke turusituatsioonis tasub uute hoonete ehitusega oodata. Soovitada ei saa ka olemasolevatele hoonetele juurdeehitusi, kuna juurdeehitusega seotud ebamugavused võivad põhjustada olemasolevate üürnike lahkumist.

Soodne ostuaeg võib saabuda spekulatiivseteks ostudeks juba sissetöötatud büroomajadele.

Paljude ärihoonete valmimise ajaks on saanud 2008/2009 ja tõenäoliselt suureneb vakants kõikides büroohoonetes arvestades, et turule tuleb korraga suur hulk uut pinda. Üürnike leidmise nimel ollakse valmis tegema sooduspakkumisi nii ruutmeetri- kui ka kõrvalteenuste hindades.

Seoses Eesti ja maailma majanduses toimuvaga on hakatud rohkem rõhku pane-ma säästmisele ja oma vajaduste/võimaluste ümbervaatamisele. Samas tähendab see, et liikumine hakkab toimuma suurematelt büroopindadelt väiksematele ja kesklinnast äärelinna poole. Need ettevõtted, kes peavad oma töö iseloomu arvestades tingimata pidama kontorit kesklinnas, jäävad ka edaspidi kesklinnas paiknema.

Seoses majanduskeskkonna jahtumisega on paljud uued projektid vähemalt paariks aastaks „külmutatud“.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Hilti otsib MÜÜGIESINDAJAID

Manpower OÜ

06. detsember 2017

Ehituse erilehed