Euroopas oodatakse rendihindade langust

Euroopas on kinnisvaraturu maht kiirelt vähenenud, institutsionaalsed investorid on ootamas tootluse jätkuvat tõusu ja rentide langust ning seetõttu tehingutega ei kiirustata.

CBRE vahendab, et turul on toimunud ja toimumas ka teatavate jõujoonte muutumine. Kui 2007. aastal moodustasid Ühendkuningriigid, Saksamaa ja Prantsusmaa ca 60% investeeringute kogumahust, siis 2008. aasta esimese poolaasta jooksul langes nende riikide osakaal 40%-ni.

Samas on pisut kasvanud Kesk- ja Ida-Euroopa osakaal, mis 2008. aasta esimesel poolaastal moodustas 9,3% Euroopa kui terviku mahust. Selle piirkonna maht kasvas suuresti Venemaa arvelt ja ilmselt on hetkel toimumas taas muudatusi, sest Venemaa majandus on viimasel ajal pakkunud põhiliselt negatiivseid uudiseid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed