Saksing: ehitushinnaga 6000 krooni ruutmeeter saab arendada

LVM Kinnisvara tegevjuht Ingmar Saksing ütles ehitusuudised.net-le, et ehituse ruutmeetrihind peaks praeguselt 10 000-lt langema 6000 kroonini, siis on mõtet uute arenduste peale mõelda.

Saksing ütles, et hektel on hind alanendud ainult ehitusmaterjalidel, ent tööjõu osas ootab hinnalangus alles ees. „Hindadega kohanemine võtab aega. Ent kui hind on 6000 krooni ruutmeeter, siis võib uuesti arenduse jaoks äriplaani koostama hakata,“ märkis ta.

Olemasolevate arenduste kohta, mis on ehitatud buumi ajal oluliselt kõrgemate hindadega, ütles Saksing, et nende vastu on fondid küll huvi tundnud, ent praegusest oluliselt madalamate hindadega. Ent arendajal pole Saksingu sõnul erilist valikut – täna tuleb müüa, mis on võimalik. „Teine variant on käed üles tõsta ja pankrot välja kuulutada. Pangad juba müüvad pankrotis arendusprojekte,“ märkis ta.

Saksing ütles, et välismaised kinnisvarafondid on juba huvi tundnud arendusprojektide ülesostmise vastu, ent tehinguks pole veel läinud. „Ostjad ootavad hinnasulamist, neile on oluline saada odavalt kui aasta pärast,“ ütles Saksig.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed