Hapud ärilaenud toovad odava väljamüügi

2008. aasta lõpus lõppevad paljud ärilaenude lepingud, mida tõenäoliselt ei pikendata ning 2009. aasta algul on seetõttu oodata turule mitmeid soodsa hinnaga arenduskrunte ning paljud arendajad pankrotistuvad.

1Partner Kinnisvara turuülevaade vahendab, et turule on oodata sundrealiseerimiste lainet arendusprojektide sektoris, mida kasutavad ära rahakamad arendajad. Rahavooge tootvate objektidega jõutakse tehingusse tootlustasemetelt 10-13%.

Pankade laenupoliitika järsk 180 kraadine muutumine tekitab kogu Eesti majandusele pikaks ajaks väga suuri probleeme. 2008. aasta lõpuni on pankade poolt praktiliselt peatatud ärilaenude väljastamine, korralikult intressi tasuvate klientide laenulepinguid ei pikendata, nõutakse omakapitali lisamist ja kinnisvaraobjektide müümist turul, kus kõik juba niigi kõike müüvad.

Rahavooge tootvad objektid seisavad samuti, sest omanikud ei ole nõus kõrge tootluse pealt müüma kui sundi selleks ei ole.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed