Hapud ärilaenud toovad odava väljamüügi

2008. aasta lõpus lõppevad paljud ärilaenude lepingud, mida tõenäoliselt ei pikendata ning 2009. aasta algul on seetõttu oodata turule mitmeid soodsa hinnaga arenduskrunte ning paljud arendajad pankrotistuvad.

1Partner Kinnisvara turuülevaade vahendab, et turule on oodata sundrealiseerimiste lainet arendusprojektide sektoris, mida kasutavad ära rahakamad arendajad. Rahavooge tootvate objektidega jõutakse tehingusse tootlustasemetelt 10-13%.

Pankade laenupoliitika järsk 180 kraadine muutumine tekitab kogu Eesti majandusele pikaks ajaks väga suuri probleeme. 2008. aasta lõpuni on pankade poolt praktiliselt peatatud ärilaenude väljastamine, korralikult intressi tasuvate klientide laenulepinguid ei pikendata, nõutakse omakapitali lisamist ja kinnisvaraobjektide müümist turul, kus kõik juba niigi kõike müüvad.

Rahavooge tootvad objektid seisavad samuti, sest omanikud ei ole nõus kõrge tootluse pealt müüma kui sundi selleks ei ole.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Käsi­raamatud ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Sika is looking for a GENERAL MANAGER

Sika Estonia OÜ

03. aprill 2017

Riigi Kinnisvara otsib TEHNOHOOLDUSE PROJEKTIJUHTI

Riigi Kinnisvara AS

29. märts 2017

Inseneriprojekt otsib ehituse JUHTKONSTRUKTORIT

M-Partner HR OÜ

12. aprill 2017

Ehituse erilehed