Õlikatla hülgamine tasub ära paari aastaga

Kui 150 m2 eramu viia õliküttelt üle pelletiküttele, hoiab aastas küttekuludelt kokku umbes 11 000 krooni, lubas ASi Teploimport juhataja Elvar Alasi.

Tänane ehituse rubriik kirjutab, et tasuvusajaks pakkus ta kaks ja pool aastat.  Seega peaks katla ümberehitustööd koos õlipõleti ja torustiku asendamisega graanulipõleti ja tigukäiguga olema tänasest lugedes 2011. aasta maiks end tasa teeninud.

Ehkki takistust pole - on ju koldedki sarnased, mõlemal katlaliigil mahukad 150-200liitrised veesärgid -, vajab pelletitega kütmine siiski tihedamat katla hooldust. Kui õlipõleti, kolle ja filter vajavad hooldust vähemalt kord aastas, soovitavalt enne kütteperioodi algust, siis pelletipõleti ja kolle vajavad hooldust iga ühe-kahe nädala tagant.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed