Tallinna linnavalitsuse taha ehitatakse ärihooned

Kolm kinnisvarafirmat ja linn sõlmisid lepingu detailplaneeringu koostamise õiguste üleandmiseks, mille kohaselt kerkivad Pärnu maantee ja Roosikrantsi tänava vahelisse kvartalisse ärihooned. Planeeritava ala ette jääval kuuel krundil jääks praegu seisvatest majadest püsti üks.

Toomas Pirn linna pressiteenistusest teatas, et Pärnu maantee 20, 22, 22a ja 24 ning Roosikrantsi 7a ja 11a puudutava detailplaneeringu eskiis läbis linnaametite kooskõlastusringi ja nädala alguses delegeeris linn detailplaneeringu koostamise korraldamise detailplaneeringu tellijatele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ainsana jääb püsti Pärnu maantee 20 asuv maja, mis on muinsuskaitse all. Samuti ei lammutata kõrval oleva Pärnu maantee 22 asuva niinimetatud Kawe keldri maja fassaadi. Ülejäänud kruntidele jäävad hooned lammutatakse. Detailplaneeringu loonud K-Projektist teatati, et kui Kawe keldris teostatavate kaevetööde käigus midagi säilitamisväärset leitakse, siis see ka säilitatakse.

Planeeringu tellijateks on OÜ Kantauro, MT Varahaldus OÜ ja AS Finest Group.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed