18. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: linn ei taha ühistuga kulusid jagada

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas ehitusuudised.net küsimusele - miks linn ehitab munitsipaalmaju, mitte ei osta vabu kortereid? - et linn ei soovi osaleda ühistute töös.

"Ühistu soovib näiteks majas remonti teha, ent linnale pole need kulud vastuvõetavad," põhjendas Savisaar, miks linn ehitas järjekordse munitsipaalmaja ajal, kui paljud korteriarendused seisavad tühjalt. "Me müüme hoopis maha kõik linnale kuuluvad korterid," ütles Savisaar ehitusuudised.net-le Erika tänaval toimunud munitsipaalmaja avamisel.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Eha Võrk avasid täna kell 12 Põhja-Tallinnas aadressil Erika 13a asuva 136 korteriga munitsipaalmaja.

Hoone projekteeris Rein Murula Arhitektuuribüroo. Ehitustöödega tegi AS Facio Ehitus algust 2007. aasta augustis.

Elamus on kokku 136 korterit, mille kogupindala on 7285 m², lisaks umbes 130 m² ruume ühistegevuseks. Esimesel korrusel paikneb 11 liikumispuudega isikute majutamiseks mõeldud korterit.

Ehitustööde käigus korrastati ka Erika tn 9a kinnistu ja rajati sinna kunstmuruga väike jalgpalliväljak, korvpalliväljak ning rula- ja rulluisuväljak.

Arkaadia Halduse tegevjuht Toomas Laan ütles ehitusuudised.net-le, et pole mingit põhimõttelist vahet, kas haldada tavalist kortermaja või munitsipaalmaja. Maja halduskulud sõltuvad tema sõnul eelkõige maja tehnilistest iseärastustest ning hoone vanusest. "Kahel sarnasel uuel majal ei saa halduskulud väga erinevad olla," märkis ta.

Pindi Kinnisvarahalduse juhataja Mart Saldre kinnitas samuti, et seal ei ole olulist vahet, kas maja on ehitatud kohaliku omavalitsuse või erasektori tellimusel. "Osutatavate korrashoiuteenuste maht peab olema ikkagi kooskõlas elanike vajadustega, mis ei tohiks olla erinevad vaid seetõttu, et ühed neist on soetanud eluaseme omavahenditest, teine saanud selle linnalt," ütles ta. Saldre lisas, et linn saab küll oma kontrolli all olevas majas takistada ühistu moodustamist, kuid olulist efekti see ei anna, sest keegi peab vajalikud tööd ikkagi tegema.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785