17. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Golf sipleb üle 30miljonilises võlas

Laupäeval kuuest nõukogu liikmest kolm välja vahetanud Kuressaare golfiväljakut rajanud Saaremaa Golfi AS sipleb enam kui 30 miljoni krooni suuruses võlas, mis võib lähiaastail hakkama pitsitama maksumaksja rahakotti.

Golfifirmas käärib tugevalt, sest laupäeval astusid nõukogu liikme kohalt enda soovil tagasi Mati Tasa ja Tarmo Sumberg, lahkuma sunniti väidetavalt soodsate maadetehingutega silma paistnud Tullio Liblik.

Golfifirma tegevjuhi Aivar Aruga heades suhetes olev Tullio Liblik ütles Meie Maale, et ta pole ühtegi krunti golfiväljakul ostnud turuhinnast soodsamalt. Samas ütleb üks golfifirma telgitagustega kursis olev aktsionär, et näiteks 2005. aastal sai Tullio Liblik ühena esimestest golfiväljakul maid ostes niiöelda hulgihinna, mille tõttu linn kaotas 4 miljonit krooni.

“Neid maid olen ostnud hinnaga, mis oli ka naabritel,” lausus Tullio Liblik. “Ostuhinnad on kinnitanud firma nõukogu ja ma ei saanud neid odavamalt kui oli nõukogu kehtestanud.”

Nõukokku kuulunud Mati Tasa ütles, et kui ta firma juhtorganisse astus oli tal linnavalitsusega firma arengust sarnane seisukoht. “Praeguseks on linnavalitsuse seisukoht minu arvamusest erinev ja seetõttu ei saa ega taha ma neil takistuseks ees olla,” sõnas Tasa. Küsimusele, kas tema tagasiastumise põhjus võib olla segastes maadetehingutes, vastas Tasa, et ta seda teemat ei kommenteeri.

“Minu tegevusprioriteedid pole sellised, et ma saaksin koguaeg Saaremaal olla. Seetõttu polnud mõtet enam kohta kinni hoida,” põhjendas Tarmo Sumberg enda nõukogust taandumist.

Anonüümsust palunud aktsionär ütles, et golfifirma seisab lähiaastail enam kui 30 miljoni krooni suuruse võlakoormaga, millest 20 miljonit moodustab laenu tagasimakse SEB Ühispangale. Lisaks veel väljaku hoolduskulud, mis võivad tulevikus otseselt hakata mõjutama maksumaksja rahakotti. Ainus suurem võimalus võlakoormaga hakkama saada on golfiväljaku juurde jäävate maade müük, mis praeguse kinnisvarakriisi tõttu kiratseb.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785