LHV: Eesti Ehituse tulemused jäid ootustele alla

LHV analüütik Sten Pisang ütles ehitusuudised.net-le, et üldiselt jäid tulemused LHV ootustele alla, kuid arvestades üldist majanduse hetkeolukorda, siis on tulemused pigem korralikud.

Pisang märgib, et Eesti Ehituse kolmanda kvartali kasum sisaldas tõepoolest olulisel määral finantstulusid. "Kui näiteks grivna kursi tõusust saadud kasum on pigem ettevõtte välistest teguritest sõltuv, siis tütarettevõtte müügist teenitud kasum on minu arusaamist mööda Eesti Ehitusele Ukrainas pigem tavapärane viis projektidest väljumiseks," kommenteris Pisang.
 
Kasumlikkus on tihenenenud konkurentsi ning väheneva nõudluse tulemusel surve all ja lähiajal väga kiiret paranemist LHV ei prognoosi.

Pisang rõhutab, et teostamata tööde maht, mis ulatus 3 miljardi kroonini, oli üle ootuste tugev. See lisab järgnevate kvartalite tulude osas natukene optimismi. "Praeguses olukorras on oluline silma peal hoida geograafilisel laienemisel ehk kui palju suudetakse tulusid väljaspoolt Eestit teenida ning rajatiste segmendil ehk riigitellimustel ja euroraha kasutamisel," märkis Pisang.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed